Nyhetsbrev nr 1

Landsbygdsutvecklare på Västerviks kommun

Sen den 1 juni finns jag, Lotti Jilsmo, som heltidsanställd landsbygdsutvecklare på Västerviks kommun. Mitt uppdrag är stötta er, de lokala grupperna, i ert utvecklingsarbete. Det kan handla om att ta fram planer och förslag till ansökningar samt inspirationsaktiviteter. Hör av er om ni har några frågor eller förslag så får vi se vad jag kan hjälpa till med.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Möjlighet till kommunal medfinansiering

Mellan 2011 och 2014 finns det en miljon avsatt årligen för landsbygdsutvecklingsinasatser i Västerviks kommun. Pengarna ska gå till medfinansiering av projekt som på ett hållbart sätt bidrager till ökad sysselsättning och tillväxt i kommunen. de som kan söka är i första hand föreningar, organisationer, utvecklingsbolag eller motsvarande som arbetar för bygdens utveckling. På http://www.vastervik.se/landsbygd kan du läsa om kriterierna för satsningen.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Lämna synpunkter inför översiktsplanen

I arbetet med översiktsplanen genomfördes under 2010 möten runt om i kommunen där alla gavs möjlighet att komma med synpunkter. För att följa upp det genomförs under sommaren 2011 ett ”tidigt samråd”. Fram till den 1 september så uppmanar vi enskilda, företag och föreningar att komma med förslag både utifrån anteckningarna från dessa möten, och i allmänhet. På http://www.vastervik.se/op2025 kan du hitta de inkomna föreslagen – och få reda på hur du svarar.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Följ ”Landsbygd Västervik” på¨facebook

Om du väljer att ”gilla” Landsbygd Västervik på facebook så kommer du löpande få information om vad som händer i Västerviks kommun – och tips och inspiration från andra delar av landsbygdslandet.www.facebook.com/landsbygdvastervik

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Registrera er i Bygdebanken och få Hela Sverige ska levas nyhetsbrev

Hela Sverige ska leva är riksorganisationen som arbetar för lokal utveckling. Alla föreningar som är registrerade i bygdebanken får Hela Sverige ska levas nyhetsbrev och blir kostnadsfritt medlemmar i föreningen och länsbygderådet i Kalmar.
http://www.helasverige.se/kansli/bygdebanken/ Läs mer om Hela Sverige ska leva på www.helasverige.se
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Föreningsbidrag

Kultur & Fritid fördelar årligen ca 9 mkr i bidrag till nästan 200 föreningar.
http://www.vastervik.se/upload/kultur_fritid/BIDREGLE-2009.pdf

Olika typer av verksamhetsbidrag utbetalas. Även stöd till organisationer, samlingslokaler och föreningsägda-/drivna anläggningar. Kommunens bidragsgivning till ideella organisationer är samlad under Kultur- och fritidsnämnden. Senast den 30 juni varje år skall uppgifter lämnas som ligger till grund för de flesta årliga anslagen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: