Nyttiga länkar om bredband

Här kommer en samling länkar som kan vara användbara för utvecklingsgrupper/intresseföreningar som tänker bygga bredband på landsbygden.

Hur gör man?

Bredband på landsbygden och markfrågor  – folder från Lantmäteriet om hur man kan göra med markfrågan inför en bredbandsutbyggnad.

Process för bredband på landsbygden – skrift från Karlskrona kommun som kort sammanfattar stegen som man behöver gå igenom vid bredbandsutbyggnad.

Bredband till dig som bor på landsbygden – Skrift från LRF och Svenska Stadsnät som skall ge information och vägledning om hur man kan åstadkomma ett eget nät inom sin by för att sedan ansluta sig till någon lokal/regional nätägare för att få tillgång till olika tjänster.

_ _ _ _

Hjälpfulla länkar

ledningskollen.se – Ledningskollen är en webbtjänst där du som planerar att gräva kan få besked om vilka ledningsägare som har infrastruktur (ledningar, kablar eller annan utrustning) nedgrävd på den plats där du vill gräva. En kontakt når alla ledningsägare som är med. Du slipper ringa runt. Systemet hanterar din förfrågan om ledningsanvisning till alla som är berörda.

bredbandskollen.se – mäter den hstighet som du har idag.

Hela Sverige ska leva – Föreningen för lokala utvecklingsgrupper har samlat en massa information på sin sida om bredband.

_ _ _ _

Söka stöd

Kanalisationsstöd – Kanalisationsstöd är ett statligt stöd som ges till projekt där man anlägger tomrör (kanalisation) för IT- infrastruktur. Stödet kan sökas av kommuner, företag, samfällighetsförening, ekonomisk förening eller privatpersoner.

_ _ _ _

Bilda ekonomisk förening

Coompanion – Coompanion arbetar med kooperativt företagande. I ett kooperativt företag är det tre eller fler personer – oftast i företagsformen ekonomisk förening – som äger och driver företaget, styr det demokratiskt och deltar i verksamheten. Coompanion arbetar med stöd och rådgivning och finns över hela landet.

Verksamt – Här hittar du information och e-tjänster från flera myndigheter på ett ställe. Du kan till exempel skapa en affärsplan och ansöka om att bli godkänd för F-skatt.

Annonser

5 thoughts on “Nyttiga länkar om bredband

Add yours

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: