En framtid för föreningsrådet

Igår var jag med på Föreningsrådet i Tjusts årsmöte. Föreningen har inte haft så mycket aktiviteter de senaste åren – men  har tidigare arrangerat föreningsgala och föreningsmässa  samt utbildningar för styrelsemedlemmar. De senaste åren har föreningsrådet dock haft samarbete med Teaterskeppet och varit anordnare av sysselsättning för personer i Fas3. Just nu har man en person hos sig som är kunnig på hemsidor och sociala media – och som kan hjälpa föreningar som vill starta en ny hemsida eller väcka en gammal till liv.

Frågan för kvällen var hurvida det i huvud taget fanns intresse för en paraplyorganisation för föreningarna i tjust, eller om föreningen skulle läggas ner. När föreningen bildades var det med tanke på att kommunens små föreningar skulle vinna på att samarbeta med bland annat utbildningar, lokaler, information och påverkan. Historien fick dock ett lyckligt slut och flera personer anmälde sig att sitta i styrelsen. Jag var inte snabb nog att anteckna alla nya styrelsemedlemmar – men på ordförandestolen hittar vi Ulrika Pecher som bland annat är aktiv i 0490-skate.

Anders Strömbäck från kultur och fritidsförvaltningen berättade att de planerar en föreningsdag i slutet av september – lördagen den 29. Dagen ska innehålla information om de utmaningar som kommunen står inför, och hur det kommer påverkar stödet till föreningslivet. Man planerar även ett antal parallella föreläsningar, där två kommer rikta sig till idrottsföreningar, och minst tre kommer vara intressanta för föreningar i allmänhet. Läge att boka in detta datum redan nu.

Förhoppningsvis kommer vi snart att höra mer från Föreningsrådet – och om den kommande föreningsdagen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: