Nyhesbrev nr 5

Bredbandsmöten i Blankaholm och Hjorted

I slutet av maj anordnas det två möten om bredbandsutbyggnad i Västerviks kommun. Den 29 maj genomförs ett möte i samarbete med samhällsföreningen i Blankaholm/Solstadström som riktar sig främst till boende i de två orterna. Det finns idag redan en förstudie gjord för området som visar hur man kan dra fiberkabeln från stationen till alla fastigheterna, och den kommer att presenteras på mötet. Frågan för Blankaholm/Solstadström blir därför att utreda om man vill gå vidare, och vilka som vill engagera sig i arbetet. ladda ner inbjudan.

Dagen efter, den 30 maj, genomför vi ett möte tillsammans med Totebo/Yxered samhällsförening med mer allmän inriktning. Här kommer det handla om hur man går till väga att ”få” bredband. Allt från mobilisering och förstudie till att bilda förening, kontakta nätoperatörer m.m. Till detta möte hoppas vi att det kommer personer från Hjorted, Totebo, Ankarsrum, Getterum, Blackstad, Humelsta, Västrum m fl.ladda ner inbjudan

Under båda mötena kommer det även berättas om nyttan med bredband – och varför stat, kommun och så många personer tycker att det är en av de viktigaste framtidsfrågorna.

Mötet kommer ledas av Regionförbundets bredbandssamordnare – Curt Tyrberg.

29 maj kl 19:00 – Blankaholm – Brygghuset

30 maj kl 19:00 – Hjorted – gymnastiksalen

Anmäl dig gärna så vi kan beräkna fika! via mail eller viafacebook

Vill du läsa på lite innan mötet? 
På Hela Sverige ska levas hemsida hittar du bra information om hur utbyggnad på landsbygden går till och här kan du läsa om regionförbundets satsning på 100mbit till alla.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Loftahammar får bankomat

Nyligen kom beskedet att ICA i Loftahammar kommer att ha en bankomat i sina lokaler innan sommaren. En glädjande nyhet för både boende, sommargäster och småföretagare. Turistchefen beskriver mer hur det gick tillpå sin blogg.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Odensvi ansöker om pengar för bredbandsutbyggnad

Under april och maj har man i Odensvi arbetat ivrigt med att sprida kunskap om bredband, bredbandsutbyggnad och samla in intresseanmälningar från fastighetsägarna.

Tillsammans med landsbygdsutvecklaren har man tagit fram skriften ”bredband till bygden” som delats ut till alla brevlådor i området.

Den 15 maj lämnade man in en ansökan till länsstyrelsen om medfinansiering av bredbandsutbyggnad. Nu håller man tummarna att det ska gå vägen.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Åk på landsbygdsriksdag

Genom Länsbygderådet har 3-4 personer från Västerviks kommun möjlighet att åka på landsbygdsriksdagen i Blekinge. Kontakta Västerviks styrelseledamot, Eric Hedman från Blankaholm, på 0734-330384 eller eric@vibryross.org

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Bjud in landsbygdsutvecklaren

För några veckor sedan gick ett brev ut till kommunens samhälls/intresseföreningar med en uppmaning att bjuda in kommunens landsbygdsutvecklare. Om det inte kommit till er förening så kan det bero på att er förening saknas i vårt adressregister – så tveka inte och hör av er ändå.

Först att höra av sig var Totebo/Yxered, läs mer om besöket på bloggen.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Nyhetsbrev från hela Sverige ska leva

Alla föreningar som är registrerade i bygdebanken (se nedan) får Hela Sverige ska levas nyhetsbrev. det senaste numret handlar mycket om lokal ekonomi, ohc hur man kan samla lokalt kapital genom ex bygdebolag. mycket intressant för alla bygder som vill driva utvecklingsarbete.Ladda ner det här.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Landsbygdsutvecklingen i bloggform

På www.landsbygdsutvecklaren.wordpress.com så kan du löpande följa arbetet inom landsbygdsutvecklingen. Genom bloggen kommer landsbygdsutvecklaren berätta vad som händer i kommunens olika delar, tipsa om intressanta aktiviteter och läsvärda skrifter och dela med sig av erfarenheter.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Följ ”Landsbygd Västervik” på¨facebook

Om du väljer att ”gilla” Landsbygd Västervik på facebook så kommer du löpande få information om vad som händer i Västerviks kommun – och tips och inspiration från andra delar av landsbygdslandet.www.facebook.com/landsbygdvastervik

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Registrera er i Bygdebanken och få Hela Sverige ska levas nyhetsbrev

Hela Sverige ska leva är riksorganisationen som arbetar för lokal utveckling. Alla föreningar som är registrerade i bygdebanken får Hela Sverige ska levas nyhetsbrev och blir kostnadsfritt medlemmar i föreningen och länsbygderådet i Kalmar. http://www.helasverige.se/kansli/bygdebanken/ Läs mer om Hela Sverige ska leva på www.helasverige.se

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Vill du få nyheterna om landsbygden i Västervik direkt i  din mailbox? Skicka ett mail till lotti.jilsmo@vastervik.se

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: