Blankaholm vill se framåt efter branden

20120530-102744.jpg
Curt Tyrberg – bredbandssamordnare

Jag ska ärligt erkänna att jag inte trodde att bredbandsmötet i Blankaholm  skulle bli av – inte bara för att den utsedda lokalen – Brygghuset – olyckligt brann ner för dryga veckan sedan. Jag trodde även att bygden inte skulle ha kraft och intresse att samla sig kring en ny fråga i detta läge. Men jag hade fel.

Visst märktes det att bygdens informationskanaler inte fungerat som de brukar – men man var alla överrens om att nu är läget att se framåt, och att arbetet med bredband ska inte behöva stå åt sidan.

Curt Tyrberg berättade om nyttan/behovet med bredband och hur det kan innebära minskade kostnader för familjerna. Blankaholm har det såpass förspänt så det finns redan en projekttering gjord som visar på hur alla fastigheter kan anslutas.

Efter lite diskussioner så landade det i att det förmodligen är aktuellt med två olika lösningar – en för Blankaholm och en för Soldstadström. I Solstadström finns det redan en samfällighet med utdragen kanalisation till fastigheterna som förhoppningsvis kommer förenkla utbyggnaden väsentligt. Läs om hur samfällighet kan förenkla.

För Blankaholm handlar det om att bilda arbetsgrupp för att sedan kontakta Telia för att se hur man ska jobba vidare.

Sonja Hedman Folke berättade hur man var tidig i Blankaholm och brygghuset med att använda internet – och hur man för några år sedan hade månadskostnader på 7000-16000 för uppkoppling. Det är i samma härad som man pratar om att den totala anslutningen kan hamna på per fastighet.

– – –

Innan jag lämnade Blankaholm fick jag höra att damklubben planerar en minigolfaktivitet till helgen för bygdens familjer, med grillning vid stranden. Tyvärr så brann klubbor och golfbollar upp i branden. Om någon av er har någon klubba eller boll liggandes så vet jag några som skulle upskatta gesten.

– – –

Ikväll är det möte i Hjorted för alla som är intresserade av att få bredband till sin byggd. Hoppas vi ses.

20120530-102750.jpg
Finare utsikt får man leta efter
20120530-102803.jpg
Resterna från brygghuset ska i dagarna tas bort och nu planeras det för hur byggnaden ska återuppstå.
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: