Nyhetsbrev nr 6

Landsbygdsdag 23 september

Söndagen den 23 september arrangerar Västerviks kommun tillsammans med Ukna sockens Intresseförening och Ukna företagargrupp ett möte om landsbygd, service och framtid.
Syftet med dagen är erfarenhetsutbyte mellan kommunens bygder, information från kom­munen, inspiration till lokalt utvecklingsarbete och information från politiken. Allt kompri­merat till ett intressant och förhoppningsvis lockande program på endast fem timmar.
Dagen är kostnadsfri och riktar sig till alla samhällsengagerade och intresserade landsbygds­bor. Medlemmar i intresseföreningar, samhällsföreningar, hembygdsförening, samhällsfören­ing, fotbollsklubb – eller bara nyfikna.

Ladda ner inbjudan

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Blankaholm får eget postnummer

Blankaholmsbornas arbete för att få eget postnummer/ort, och inte längre tillhöra Hjorted, startade för länge sen, men i olika omgångar var det olika orsaker som satte käppar i hjulet. Redan våren 2000 ansökte kommunen – men fick nej. Vid ett senare tillfälle har kommunen hört sig för hos posten, men då muntligen fått reda på att området är för litet.

Men trägen vinner, och från och med 4 mars 2013 så har man eget postnummer och postort Blankaholm. (Läs hur ansökningsarbetet gick till)

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Bredbandsinitiativ tas över hela kommunen

Efter välbesökta bredbandsmöten runt om i kommunen så tas nu initiativ för bredbandsutbyggnad ibland annat Odensvi, Hjorted, Totebo, Getterum, Blankaholm och Ankarsrum.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Ukna arrangerar Stensnäsfest

Den 30 Juni arrangerar Ukna Sockens intresseförening och Storsjö IF den årliga Stensnäsfesten. Det bjuds på 5-kamp för barnen, hoppborg, ansiktsmålning, chokladhjul, sockervadd, bollkastning, lotter samt dans till Wretaz! Läs mer på http://www.facebook.com/events/428723630492388/

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Åk på landsbygdsriksdag

Genom Länsbygderådet har 3-4 personer från Västerviks kommun möjlighet att åka på landsbygdsriksdagen i Blekinge. Kontakta Västerviks styrelseledamot, Eric Hedman från Blankaholm, på 0734-330384 eller eric@vibryross.org

Läs om landbsygdsriksdagen i hela Sverige ska levas nyhetsbrevhttp://wpmu.helasverige.se/files/nyhetsbladet_juni2012_web.pdf

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Bjud in landsbygdsutvecklaren

I april gick ett brev ut till kommunens samhälls/intresseföreningar med en uppmaning att bjuda in kommunens landsbygdsutvecklare. Om det inte kommit till er förening så kan det bero på att er förening saknas i vårt adressregister – så tveka inte och hör av er ändå.

Först att höra av sig var Totebo/Yxered, läs mer om besöket på bloggen.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Landsbygdsutvecklingen i bloggform och på Facebook

På www.landsbygdsutvecklaren.wordpress.com så kan du löpande följa arbetet inom landsbygdsutvecklingen. Genom bloggen kommer landsbygdsutvecklaren berätta vad som händer i kommunens olika delar, tipsa om intressanta aktiviteter och läsvärda skrifter och dela med sig av erfarenheter.

Om du väljer att ”gilla” Landsbygd Västervik på facebook så kommer du löpande få information om vad som händer i Västerviks kommun – och tips och inspiration från andra delar av landsbygdslandet.www.facebook.com/landsbygdvastervik

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Registrera er i Bygdebanken och få Hela Sverige ska levas nyhetsbrev

Hela Sverige ska leva är riksorganisationen som arbetar för lokal utveckling. Alla föreningar som är registrerade i bygdebanken får Hela Sverige ska levas nyhetsbrev och blir kostnadsfritt medlemmar i föreningen och länsbygderådet i Kalmar. http://www.helasverige.se/kansli/bygdebanken/ Läs mer om Hela Sverige ska leva på www.helasverige.se

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: