I Odensvi är butiken även bank

Odensvi lanthandel

I våras blev det klart att Tjustbygdens sparbank slutade med tjänsten ”bank i butik” som tidigare funnits i Överum, Loftahammar, Edsbruk, Ukna och Hjorted. Antalet som nyttjade tjänsten var få, och för att fortsätta behövde man uppdatera tekniken, vilket var för kostsamt.

Men i Odensvi Lanthandel och Gunnebo finns tjänsterna kvar. Här kan kunder, men hjälp av Kassagirot, betala räkningar, hämta ut pengar, sätta in kontanter och lösa in värdeavier från PlusGirot. Jag ringde Malin Lööw, ägare av butiken i Odensvi, för att höra hur det fungerar. Hon berättade att det inte var jättemånga som nyttjade det, men att då det inte innebar några löpande kostnad för butiken så är det en

Startkostnaderna är låga och kostnaderna för tjänsterna betalas helt av de som nyttjar tjänsterna. 35kr för att betala en räkning, 25 kr för att växla in en värdeavi och 35kr för att sätta in pengar. Att ta ut pengar från ett ICA-, Nordea-, Länsförsäkringar- eller Swedbankkort är gratis. För butiken så var det bara positivt. ”Vi har nog inte varit så duktiga på att berätta att tjänsten finns”. De hade just deltagit en en utbildning via nätet där de fått lära sig om fler tjänster inom systemet. ”Nu kan vi även sätta in pengar åt våra kunder”.

Malin berättade även att hon läst på facebook att det var någon som varit inne i Gamleby och skulle utföra ett bankäreende, och fått reda på att den tjänsten skulle kosta runt 200kr. ”Då skrev jag att ”vilken otur att du inte bor i Odensvi för hos mig kostar det bara 35kr.” 

Det finns fler företag som erbjuder  denna tjänst till butiker, ex Kuponginlösen, så det finns alternativ för landsbygdens butiker.

P.S. Odensvi Lanthandel finns självklart på facebook.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: