Lantligt läge – Hjorted

En mäklarannons innehåller ju sällan alla de saker som man undrar över om man ska flytta till landet. “Hur långt är det till skolan?” “var finns butiken?” “hur går bussarna?” “finns det ett föreningsliv”. Jag kommer därför scanna av hemnet och blocket med ojämna mellanrum och leta efter familjevänliga hus och beskriva deras läge, hur samhället ser ut och avstånd till diverse service. Skulle någon nappa så ökar antalet landsbygdsinvånare, kanske får vi fler barn i skolan, kunder i butiken och aktiva i föreningslivet – landsbygdsutveckling helt enkelt!

Falsterbo Strömsfors, Hjorted

Falsterbo Strömsfors utanför Hjorted
Falsterbo Strömsfors utanför Hjorted

Mäklarens beskrivning av huset

“Vakna på bästa sätt med ett dopp i det klara vattnet i sjön nedanför huset. Värm dig sedan framför en av husets 4 öpnna spisar. Fastigheten ger dig möjligheten till det mysiga livet på landet, men i största bekvämlighet. Här kan du välja om du vill laga din mat på ved- eller elspis. Huset ligger avskilt i en prunkande grönska med sin rika trädgård, men ändå bara en kilometer från det mysiga samhället Hjorted. För den intresserade bjuder skogarna i omgivningen både på blåbär, lingon och rika svampskogar. Högt och vackert beläget 1 ½-planshus för fritids- eller permanentvistelse där Mjösjön och Hjorten möts. Direkt närhet till bad, natur, kanotpaddling och fiske. Ny 3-kammarbrunn med infiltration 2012 samt egen djupborrad vattenbrunn. Nyligen renoverad skomakarstuga som med fördel kan användas såväl som hobbystuga eller gästhus.”

Snabb info om fastigheten

Pris: 595 000 kr
Bostadstyp: Vinterbonat fritidshus
Boarea: 116 m²
Tomtarea: 2 880 m²
Antal rum: 4 rum
Driftkostnad: 13 722 kr/år

läs mer om fastigheten på mäklarens hemsida

Avstånd till…

Förskola: 4 minuter / 2 km (Hjorted skola)
Skola: 4 minuter / 2 km (Himalajaskolan) (Skolverkets rapport från Blackstad skola) (Vinnare av Vi i femman 2012)
Högstadieskola: 21 minuter / 12 km (Ankarsrum)
Butik: 17 minuter / 11 km (Totebo)
Drivmedel: 3 minuter / 2 km (Hjorted)
Centrala Västervik: 34 minuter / 28 km (korsningen Allén /Albert Tengers väg)

Kollektivtrafik för arbetspendling

Hummelstad – Västervik 07:17-08:00
Västervik Hummelstad 16:35-17:12

Hjorted

Hjorted är en tätort i Västerviks kommun i Kalmar län och kyrkby i Hjorteds socken. Hjorted ligger vid den väg som en gång var riksväg 4, vid sjön Hjorten. Vid ett smalt sund anlades en bro här redan på medeltidenoch ett litet kyrksamhälle växte upp norr om bron. Den f.d. riksvägen österut mot Västervik längs Mjösjön är en vacker väg som slingrar sig på ett utrymme mellan sjön och den branta bergssidan.Sjön Hjorten är en idyll sommartid där många barn har lärt sig att simma genom simskola.Hjorten är även en av Sveriges djupaste sjöar. Hjorted fick poststation år 1890 och den drogs in 1994 och ersattes med lantbrevbäring. En halvmil nordväst om Hjorted anlades 1879 Hjorteds station vid smalspårsbanan Västervik-Hultsfred, men det utvecklades aldrig något stationssamhälle. Då fick man postkontor i stationen men för att inte förväxla järnvägsstationens poststation med byn Hjorteds poststation fick den ena namnet HJORTED och den andra namnet HJORTEDS STATION i poststämpeln. Hjorteds stations postkontor drogs in 1963.

Skrivet om Hjorted

Fler kompisar med nya skolan  2011-06-01
Annorlunda skoldag i Hjorted 2012-10-08
Fiberfeber i Hjorted 2012-05-30
Jubel över vit julmarknad 2010-11-27

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: