Boka in skärgårdstinget!

Den 20 april anordnar Skärgårdsrådet ett stormöte i på Lysingsbadet i  Västervik där viktiga frågor för skärgården står på agendan.

inbjudan_ting_1

Skärgårdstinget sätter riktlinjen för Skärgårdsrådets arbete – mötet kommer därför innehålla beskrivningar om vad som gjorts sedan förra mötet, 2011 i Söderköping, och samla in tankar om vad som behöver prioriteras framöver. Förutom detta kommer det bli tid för inspiration och diskussion.

Mötet riktar sig till skärgårdsbor, fritidsboende, fastighetsägare, näringsidkare, politiker, planerare, myndigheter, kommuner, organisationer och föreningar.

Det slutliga programmet presenteras under mars månad, men det är läge att redan nu boka upp dagen. Mötet är kostnadsfritt.

När: Lördagen den 20 april, kl 09:30 – 15:00

Var: Västervik, Lysingsbadet

www.skargardsradet.se 

Anmäl dig här

 

Skärgårdsrådet?

Skärgårdsrådet är ett samarbete mellan regionförbundet i Kalmar och Östergötland  och de sex kommunerna Norrköping, Söderköping, Valdemarsvik, Västervik, Oskarshamn och Mönsterås. Rådet träffas 3-4 gånger om året med representanter från kommunerna, regionerna och områdets skärgårdsföreningar. Från Västerviks kommun brukar jag och kommunalrådet, Harald Hjalmarsson, delta. Och de föreningar som representeras är Smålandskustens skärgårdsförening och Mellanskärgårdens intresseförening. Oftast är det Lina Johansson och Jerry Engström som är med.

Mötena handlar delvis om att få information/inspiration från varandra och andra. (Ex hur kommer nästa programperiod inom landsbygdsprogrammet påverka skärgården, hur fungerar trafiken i Östergötland, avloppslösningar m.m.). Under mötena berättar även deltagarna om vad som ”är på gång” i den egna organisationen och vad som behöver prioriteras framöver.

”Skärgårdsrådet arbetar för en levande och hållbar skärgård med förutsättningar för skärgårdsborna att bo och verka i sin bygd. Skärgårdsrådet önskar att kunna ge kommande generationer möjligheten till glädjen att se en havsörns breda vingspann, tångskogarnas myllrande liv, att få bada i rent vatten från isslipade hällar och att de kan leva sina yrkesverksamma liv i vår skärgård.”

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: