Nyhetsbrev nr 9

Landsbygdsråd 27 mars

Efter ett givande möte i januari så är det nu dags att bilda föreningen ”Västerviks Landsbygdsråd”. Föreningen är tänkt att vara en paraplyförening för alla byalag och samhällsföreningar i kommunen, och ordna möten med kommunen, skapa erfarenhetsutbyte mellan föreningar och komma med inspiration.

Interrimstyrelsen består av
Eric Hedman, Bo Weimer, Conny Torstensson och Hans Källgren

Hör av dig till dem om du vill ingå i styrelsen.

När: 27/3 onsdag, kl 18:30
Var: Hummelstads Fritidsgård

Anmäl er innan så räcker kaffet! (anmälan här – https://docs.google.com/forms/d/1ahsfRULXoumL_OFEBiX0UhfNWGapXYGMJ9QLlBz82C0/viewform )

Förslag på stadgar och verksamhetsplan kommer att skickas ut innan mötet.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Anmäl ditt intresse för bredband

Västerviks kommun undersöker hur stort intresset är för utbyggnad av bredband med fiber runt om i kommunen. Fyller du i dina uppgifter kan de dels visa på hur stort intresset är i stort och dessutom eventuellt ligga till underlag för vilka områden som bredbandsaktörerna intresserar sig för allra först.

Som förening som vill arbeta med frågan så kan ni få ut infromation från registret för att kunna planera ert projekt.

http://www.vastervik.se/bredbandsintresse
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Två intressanta möten den 18/3

Landshövdingen kommer till Gamleby och LRF för att diksutera jord-och skogsbruket. http://www.lrf.se/Medlem/Regioner/Sydost/Kalender-Sydost/20131/Bondemote—Landsbygd-i-forandring/

och

Telia, Topfiber och Bynet kommer till Odensvi för att prata bredband. http://www.odensvi.com/odensvibladet.htm

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Länsstyrelsen skickar med en hälsning om bredbandspengarna

Hej!
Jordbruksverket har nu aviserat att man kommer att göra en översyn (och eventuell omfördelning) av Landsbygdsprogrammets bredbandspengar den 25 mars. Eftersom utlysningen för bredband har första stoppdatum 30 april kan det innebära att vi inte fått in så många ansökningar till den 25 mars. Det finns då en risk att Kalmar län kan få dela med sig av bredbandspengarna till andra län eftersom vi kanske inte har så mycket av pengarna intecknade då.

Vi vet ju att många byalag i länet är på gång och kommer att skicka in ansökningar om projektstöd till bredband. Vi behöver därför ha in så många ansökningar som möjligt senast den 20 mars för att de ska hinna registreras i vårt system till den 25 mars. Ansökningarna behöver inte vara kompletta men måste innehålla en ungefärlig budget. Man kan sen komplettera sina ansökningar till stoppdatumet 30 april.”

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Landsbygden växer – här har du kommunens tillväxtområden

Befolkningsstatistiken visar att landsbygden i Västervik växer! Gladhammar-Västrum, Västra Ed, Loftahammar, Lofta och Odensvi ökar med sammanlagt 46 personer. Bra nyheter!
https://landsbygdsutvecklaren.wordpress.com/2013/02/21/kommunens-tillvaxtomraden/

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Boka in skärgårdstinget

Den 20 april anordnar Skärgårdsrådet ett stormöte i på Lysingsbadet i  Västervik där viktiga frågor för skärgården står på agendan.

Skärgårdstinget sätter riktlinjen för Skärgårdsrådets arbete – mötet kommer därför innehålla beskrivningar om vad som gjorts sedan förra mötet, 2011 i Söderköping, och samla in tankar om vad som behöver prioriteras framöver. Förutom detta kommer det bli tid för inspiration och diskussion.

Mötet riktar sig till skärgårdsbor, fritidsboende, fastighetsägare, näringsidkare, politiker, planerare, myndigheter, kommuner, organisationer och föreningar.

Anmälan och mer info – https://landsbygdsutvecklaren.wordpress.com/2013/02/18/boka-in-skargardstinget/

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Ta hjälp av landsbygdsutvecklaren

Ring 0490-25 41 70

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Nyhetsbrev från hela Sverige ska leva

Alla föreningar som är registrerade i bygdebanken (se nedan) får Hela Sverige ska levas nyhetsbrev. I det senaste står det om handlaren i Totebo – och en hel del om kommunbygderåd.
https://landsbygdsutvecklaren.wordpress.com/2013/02/22/totebos-centrumhandel-uppmarksammas-nationellt/

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Nyhetsbrev från länsstyrelsen

Landsbygdsnytt kommer ut flera gånger per år och innehåller information från länsstyrelsen. Kanske mest intressant för de inom jord- och skogsbruket, men innehåller även godbitar för oss andra.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: