Bredbandsintresset störst på landsbygden!


Att bredbandsfrågan är HET undgår igen. Från regering, regionförbund, länsstyrelse, ner till kommun och byanivå – alla pratar bredband via fiber.

Klicka på kartan för att se förstorning
Klicka på kartan för att se förstorning

Den 5 mars började vi att ta in intresseanmälningar för fiber på Västerviks kommuns hemsida. 21 dagar senare består listan av 450 fastigheter  Siffran blir mer imponerande med tanke på att det inte lagts en krona i marknadsföring. (jag har fått flertalet med mail som uppmanar mig att köpa annonsutrymme i lokaltidningen). Informationen har spridits via media, facebook, snack på stan och över staketet. Att lokaltidningen ägnat frågan uppmärksamhet vid ett flertal tillfällen visar på att det finns ett stort allmänintresse. Något som jag väl känner av.

Vad visar kartan?

Det har kommit in 450 intresseanmälningar. Av dessa så är 320 av prickarna utanför tärtorten Västerviks område. Många av prickarna är kring Odensvi, Ukna och Skedshult där det arrangerats möten om bredbandsutbyggnad.

Är jag förvånad?

Nej! det finns en drös med lokala initiativ, grupper, personer och föreningar som just nu arbetar med frågan. Det görs projektteringar och kalkyler för fullt i många delar av kommunen. Så att 40% av befolkningen står för 71% av bredbandsintresset är inte förvånande. Som landsbygdsbo är man även ofta med på att ”om något ska bli gjort behöver man (nästan) göra det själv” – både på gott och ont.

Vad händer nu?

Vi kommer skicka kartan till ett antal operatörer för att visa dem på intresset i bygderna. Vi kommer även, självklart, att fortsätta samla in intresseanmälningar och löpande uppdatera kartan. Arbetet slutar inte förns ett fibernät täcker kommunen som ett blodomlopp.

Gör din intresseanmälan här. 

läs pressmeddelandet

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: