Kommunen stöttar turistnätverket i Loftahammar

Loftahammar_vapenI över ett år har turistföretagen i Loftahammar nätverkat för att lära känna varandra och se hur man gemensamt kan utveckla bygden. En del som man velat jobba med har varit att förbättra skyltningen till Loftahammar och kontakten med fritidshusägarna. Fritidshusägarna är inte bara potentiella kunder till verksamheterna – utan får ofta egna besök som kan behöva aktiveras och som är intresserade av att se sig omkring. Dessutom så är fritidshusägarna potentiella inflyttare.

Tillsammans har vi (jag, turistbyrån/Stina Porsgaard och Loftahammars turismnätverk) skrivit ihop en projektplan som innehåller

  • förbättrad vägvisning från E22
  • turistföretagen profileras tydligare på vastervik.com med direkt åtkomst från loftahammar.com
  • Värdskapsutbildning
  • utskick till fritidshusägare
  • sommarinvigning

Först hoppades de på att få finansiering från regionförbundet, men efter att de avslagit gruppens ansökan så vände man sig till kommunen – och potten som finns avsatt för landsbygdsutveckling. Idag var ärendet uppe på kommunstyrelsen för beslut och projektet blev beviljat – mycket tack vare att det sker i samverkan mellan flera aktörer, och har en tydlig lokal förankring.

Företagarna i  Loftahammar går in med ca 50 000 kr, Kustlandet Leader går in med 20 000 kr och Västerviks kommun går in med 100 000 kr (varav 90 000 kr från landsbygdsutvecklingen, och 10 000 kr från turistbyrån). Totalt ger det Loftahmammar 170 000 kr till utveckling och samverkan.

Nu är det bara att omsätta slantarna till bra verksamhet – och även om de nu kommer igång lite senare än man hoppats på – så har jag stora förhoppningar på resultatet. Det här kommer bli toppen!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: