Uppdaterad bredbandsintressekarta

Kommunens arbete med att samla in intresseanmälningar för bredband har nu resulterat i 575 st. Och då det nästan gått två månader sedan sist, så är det nu dags att presentera en uppdaterad intressekarta. Jämfört med förra kartan så blir det tydligt att det börjar röra på sig nere i söder. (här hittar du den förra kartan)

Jag är fullt medveten att intresset är större, och mer spritt än vad kartan visar – men det ger ändå en indikation. här kan du anmäla ditt intresse www.vastervik.se/bredbandsintresse

 

– – –

På måndag ska Kommunstyrelsen fatta beslut om en bredbandsstrategi för Västerviks kommun. Efter det hoppas jag, och Mee Särneroth på kommunens stadsnät, att vi ska kunna komma igång och arbeta med frågan mer handgripligen än idag. Det kommer (enligt förslaget) bland annat finnas en styrgrupp som består av kommunstyrelsens arbestutskott som löpande kommer följa arbetet och se till att anslaget är brett och heltäckande. Målet föreslås bli det samma som regeringens uppsatta 90% av befolkningen ska ta tillgång till bredband med minst 100Mbit/s.

– – –

intressekarta 2
Bredbandsintresset den 22 maj
Klicka på kartan för att se förstorning
Intresset den 26 mars – klicka så kommer du till den bloggposten

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: