Coompanion – företagsrådgivning med mycket landsbygdscred

Ewa Engdahl, verksamhetsledare för Coompanion Kalmar län

Coompanion är företagsrådgivare med speciell kunskap om kooperativa företag. De erbjuder personlig rådgivning – även online och finns på 25 platser.

”Coompanion breddar entreprenörskapet och ger er som vill förverkliga företagsidéer tillsammans skräddarsydd information, företagsrådgivning och utbildning – från idé till framgångsrikt företagande. Varje regionalt Coompanion runt om i landet ägs och styrs lokalt av sina medlemsorganisationer.

Vi tror på demokratiskt företagande, där alla samarbetar och är engagerade. Det är rena drivhuset för ekonomisk, social och hållbar tillväxt!

Under 2012 hjälpte vi 452 företag med drygt 7 052 entreprenörer att starta. Tillsammans omsatte vi 2012 ca 118 miljoner kr.

Coompanion finansieras av organisationer, offentlig sektor, konsultintäkter, EU-medel och staten. Statliga Tillväxtverkets finansiering gör det möjligt för oss att ge rådgivning kostnadsfritt.”

På ”vårt” Coompanion arbetar Ewa Engdahl, 070-65 87 323 och Sonja Hedman-Folke, 070-626 21 05. Historiskt har coompanion i Kalmar län arbetat mycket med sociala företag, men är idag så mycket mer än det. I medlemsstacken finns bland annat lantbruk, butiker och mathantverkare, och man driver projekt med inriktning på ungas företagende och social entreprenörskap.

coomp

Jag har under många år följt Coompanions arbete ”från utsidan” och vet att de är en stor resurs för landsbygdsutveckling på flera ställen i landet. Bland annat så hjälper de en mängd samhällsföreningar när de startar ekonomiska föreningar för att bygga fibernät. Eller starta butik. Eller driva byabolag. Eller företagssamverkan.

Nu ska det bli intressant att följa verksamheten även från insidan, och ta med mig kunskapen hem till Västervik.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: