Förlängd remisstid för strandskyddsöversynen

 

fri passage strandskyddJag har tidigare skrivit om att länsstyrelsen håller på att se över strandskyddet i hela Västerviks kommun. Under det möte som hölls innan semestern så kom vi fram till att det som behövs är en total djupdykning i varje enskilt förslag, och att den kosta remisstiden (maj-sep) inte skulle räcka till. Vi ansökte därför om att länsstyrelsen skulle förlänga remisstiden till den 31 december – vilket de beslutade att göra.

Vi märkte under mötet, som innehöll en mycket bra dialog med länsstyrelsens Lars Ljungström, att det går att få till förändringar i förslaget. Det gäller bara att motivera sina förslag.

Det mycket omfattade materialet, som omfattar flera mil kust och flera mil insjöstränder går inte att gå igenom på en kväll. Därför planerar vi ett flertal möten runt om i kommunen för att tillsammans med er gå igenom varje strandremsa och varje bukt. Tillsammans hittar vi förslag till förändringar och motiverar dessa. Förslagen utgör sedan underlag för kommunens yttrande till länsstyrelsen och kommer förhoppningsvis leda till flera förbättringar på liggande förslag.

Detta är den bästa tillfällena att påverka strandskyddets dragning som vi kommer få på många år.

Jag återkommer med tid och plats senare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: