Nyhetsbrev nr 12

anslagstavla2_ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Landsbygdsdag 24 november i Loftahammar

För andra året så arrangeras en landsbygdsdag med inspiration, information och erfarenhetsutbyte. Som värdar för dagen står Västerviks kommun och Västerviks landsbygsråd i sammarbete med Loftahammar. Som inspiratör har vi bjudit in Grytgöls IK – en idrottsförening som arbetar brett med allt som berör bygden, skapar mötespltser, aktiviteter, varpaavdelning, karneval med mera.

Självklart kommer det även bjudas på infomration från kommunen – och inspirerande arbete från olika bygder.

Dagen är kostnadsfri och vi bjuder på fika och lunch.

När: 24/11 kl 09:30 – senast 15:00

Var: Loftahammars bygdegård

Anmälan: www.vastervik.se/landsbygdsdag

_ _ _ _ _ _ _ _ _

Hemsidekurs – bygg din bygdehemsida

På önskemål frän Ankarsrums samhällsförening så håller jag en enkel kurs i hemsideverktyget WordPress. Under 3 timmar så lär jag er hur ni startar en hemsida. lägger upp text, bild, länkar och annat som behövs. Finns det önskemål efter kursen så kan vi boka in ett uppföljande möte.

När: 12/11 kl 13:00 – 16:00

Var: Kommunhuset, Fabriksgatan, Västervik

Anmälan: Begränsat till tio platser. Du kan anmäla dig på  facebook (https://www.facebook.com/events/745035348843690/)  (skriv en kommentar) eller maila lotti.jilsmo@vastervik.se

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _

El till Unos Park i Gamleby

Nyligen beviljades 20 000kr till Gamleby intresseförening. pengarna användes för at dra el till scenen i Unos park.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Kommunens nya hemsida – hur ska din bygd presenteras.

Den första november är nämligen den nuvarande kommunwebben historia, och en ny www.vastervik.se kommer att se dagens ljus. På den sidan så är det tänkt att vi kortfattat ska presentera kommunens bygder/orter/samhällen. Till denna presentation så vill vi ha tankar och synpunkter från er som bor där. Och eftersom att det alltid blir mycket roligare att läsa texter med citat så är det det som vi är på jakt efter.

Hjälp oss därför – att på ett trevligt glatt sätt – beskriva din plats. Hur är det att bo där? Vad är det som du gillar? Vad är du stolt över?

Ny länk  kan du se hur det är tänkt.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Resultat av strandskyddsdialogen

Under de fem möten som arangerades i Oktober mötte vi närmare 100 personer som fick information om strandskyddet, hur länsstyrelsens förslag ser ut och hur man kan yttra sig. Vi håller nu på att skriva fram förslaget från Västerviks kommun, och är tacksamma för alla de goda synpunkter som vi fått in. Kommunstyrelsen fattar beslut om kommunens yttrande i december. Du har möjlighet att yttra dig till länstyrelsen fram till 31/12.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Förbättringspromenaderna Gamleby och Överum

Efter de två första förbättringspromenaderna (Överum 4 september, Gamleby 20 oktober) så är vi på samhällsbyggnadsenheten övertygade om att detta är något som vi ska fortsätta med. Medoden ger oss både stora och små inspel, som är viktiga både i det dagliga arbetet, och i det långsiktiga planerandet. Ambitionen är att vi ska ta oss runt på alla orterna, men för att göra det bra så behöver vi lite tid på oss. Vi återkommer när vi har en planering för när vi kommer till ditt samhälle. Du kan läsa mer om de som genomförts på www.vastervik.se/overum och www.vastervik.se/gamleby – och på bloggen såklart.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Kommande landsbygdsprogram

Nuvarande programperiod tar slut vid årsskiftet, men tvyvärr så är det inte mycket som är klart inför den som ska starta den 1/1 2014. Så här skriver jordbruksverket ”När det gäller företagsstöd, projektstöd och miljöersättningar i landsbygdsprogrammet så är mycket osäkert. Det svenska landsbygdsprogrammet kommer att beslutas i början av 2014. Därefter skickas det till EU-kommissionen för godkännande. Kommissionen har 6 månader på sig att godkänna landsbygdsprogrammet.”

Det kan alltså dröjja innan det åter finns pengar att söka hos Länsstrelsen och Leader. Men

Ny länk

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Följ ”Skärgårdsrådet” på¨facebook och läs om skärgårdstinget

”Landsbygd Västervik” har fått en systersida för skärgårdssamarbetet i Småland och Östergötland. Om du väljer att ”gilla” Skärgårdsrådet” på facebook så kommer du löpande få information om vad som händer, och där finns även en dokumentation av vad som hände på Skärgårdstinget i Västervik.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: