Vad har hänt i Överum efter utvecklingsdialogen?

överum_skylt_webbDet kom ett mail…

”Hej Lotti !

Skulle gärna vilja ha information vad som hänt och vad som är gjort och vad som kommer att göras i Överum. Det pratades ju om väldigt mycket på Fritidsgården. Hur jobbar de olika grupperna ?….”

När jag skickade iväg svaret så inser jag att fler kan vara intresserade av att veta vad som händer. Därför – här kommer en kort sammanfattning

– – –

Efter mötet i fritidsgården har följande gjorts:

Ett styrgruppsmöte har genomförts. Där deltog Roland Levin, Lars Liljeberg, Roland Svensson, Dan Somlin, Bangt Landstedt,Kent Fager, Christer Johansson, Annelie Blomberg, Malin Stark, Helena Edman, Johnny Gustavsson, Christer Goldhammar, Christina Larsson (Västervik Framåt) och så jag.

Där beslutades det att arbetet framöver skulle delas upp i olika grupper. Bland annat

  • Vårdcentral:
  • Företagsträff:
  • Skola:
  • Kommunikationer:
  • Energi:
  • Föreningsgrupp:

Skolgruppen har haft ett möte med Kalle Söderberg – Barn och utbildningschefen, och rektorn. Där diskuterades behovet av mer information om framtiden för högstadiet, och hur minskat elevantal påverkar verksamheten framöver. Kalle ser behovet av ett större informationsmöte om högstadiet. Problemet är att Barn och utbildningsförvaltningen inte själva vet när de kan komma åt lokalerna i Gamleby som man vill flytta in i. Det gör att man inte kan svara på frågan NÄR flytten blir av.

Kollekivtrafikgruppen har träffats en gång, och ska träffa KLT den 10 december. Där ska man bland annat ta upp tågtrafiken och förändringarna i tabellen.

Vårdcentralsgruppen har träffats en gång. Vi har sökt kontakt med landstinget för att ta en diskussion om deras planer för värdcentralen. Här finns mycket frågor om öppettider, verksamhetsutövare, utbud m.m. Landstinget har dock inte återkommit med när de kan träffa oss/gruppen.

Energigrupen har haft ett lunchmöte och funderar nu på hur man ska få upp engagemang för energifrågan i Överum. Kan vi sammarbeta för att minska förbrukningen?

Fibergruppen – försöker hitta ett datum för första möte.

– – – – – – – – – – – –

Sammanfattningsvis: det som gjorts är helt och hållet en frukt av de personer som valt att engagera sig. Hade de inte velat – så hade inget blivit av.  I Överum finns verkligen kraft och engagemang – och därför blir det mycket acction! Jag ser fram emot att följa detta framöver!

Är du intresserad av att vara med i arbetet? Hör av dig! Nästa möte är den 11 december.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: