Gamleby vill ha bättre infart och fler bostäder

I onsdags kväll genomfördes det andra steget i utvecklingsdialogen i Gamleby. På plats var nästan 30 personer som under två timmar diskuterades vad som är viktigt för Gamlebys utveckling. Det första mötet kan du läsa om här. 

Diskussionen i de sju grupperna kom direkt igång och varje grupp fick skriva ner de fyra viktigaste sakerna för Gamlebys utveckling. Snabbt kom det upp lappar om ”skola” ”nya infarten” och ”strandpromenad”.

Förslagen prioriterades med ”x”, och det visade sig att frågan om just boende (nya tomter, boende för seniorer och boende centralt) är viktigt att satsa på, enligt gruppen. Man vill även att Gamleby ska få behålla den mage som skolort – där folkhögskolan, Gamlebygymnasiet, och grundskolorna skapar en helhet i samhället.

Det som kom fram under det andra steget kommer att användas i arbetet med den fördjupade utvecklingsplanen för Gamleby. Där kommer frågor som mark för nya bostäder och en ny infart hanteras.

Listan med synpunkter från promenaden kommer vi på kontoret att gå igenom. Vi kommer att prioritera och besvara förslagen. Ett år efter promenaden, okrober 2014, så ska vi ha ett möte i Gamleby för att berätta vad som hänt, och vad som görs framöver.

www.vastervik.se/gamleby kan du ladda ner dokumenten från utvecklingsdialogen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: