Edsbruk påverkar närtrafiken

”Vi har efter önskemål från bland annat er som bor i Edsbruksområdet planerat in en ny avgång med den nya Närtrafiken som drar igång om ett par veckor. Den kommer avgå klockan 20.25 från Gamleby där det finns anslutning från Västervik som är framme klockan 20.20. Det går även att stiga på i Edsbruk klockan 20.50 om man skulle vilja. 

Närtrafiken är en flexibel kollektivtrafik som man som kund själv ringer och beställer sin resa vid de tider som anges i tidtabellen. För att beställa ringer man 010-21 21 000 (menyval 3).”

Konsum i Edsbruk.
Konsum i Edsbruk.

Så står det i ett mail till Lena Karlsson, ordförande i Edsbuks Intresse- och idrottsförening, från KLT.

I Edsbruk bor det personer som pluggar på  folkhögskolan i Gamleby och som därför behöver ta sig mellan de två orterna. Självklart finns det även andra som är i behov av transporter – men det var på förfrågan av dessa, som intresseföreningen skickade  en fråga till KLTom det inte gick att få till en senare kvällstur från Gamleby till Edsbruk.

Under förra veckans möte med Landsbygdsrådet så upprepade Lena sin fråga till KLT. Och det visade sig löna sig. Någon dag senare fick hon ett mail från KLT, där man beskriver att det snart kommer finnas en kvällstur.

Ett tydligt exempel på att det går att påverka närtrafiken. Och att KLT är villiga att prova nya sträckningar och tider, på förfrågan av er.

 Här hittar du Edsbuks Intresse- och idrottsförening facebookgrupp

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: