Västervik får en ”landsbygdsberedning”

kommunskyltVi har i många år haft en ”demokratiberedning” i kommunen. Beredningen är underställd kommunfullmäktige, och består av representanter från de politiska partierna. Uppdraget är att diskutera och utveckla det demokratiska arbetet.

Nu skapas ytterligare en beredning – och denna gången är det landsbygden som är i fokus. Målet är att ta fram ett ”landsbygdsprogram” för kommunen.

”Beredningen ska arbeta i dialogmöten med olika fokusgrupper. Möten kommer att hållas på olika platser i kommunen för att träffa medborgare, lokala föreningar och företag. Naturliga fokusområden kan bli näringslivets utveckling på landsbygden, infrastrukturen samt förenings- natur- och kulturlivet. Det måste bli enklare att driva företag på landsbygden. Här är kommunikationerna avgörande, såväl vägar som de digitala vägarna. Det måste också bli lättare att bo och leva på landsbygden med den servicenivå som man kan förvänta sig år 2014 i Sverige.”

På måndagens kommunfullmäktigemöte så beslutades det att en beredning skulle bildas. Och på nästa möte så ska det beslutas vilka som ska representera de olika partierna. I april kan sedan arbetet starta. Jag ser fram emot ett intressant och givande arbete den kommande tiden.

Här kan du läsa underlaget till beslut. 

Här, på sidan 32,  hittar du beslutet som togs i fullmäktige (lite ändrat från förslaget, och ändringen innebär att alla partier får närvara med en person). 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: