Bilder från folkets hus i Överum – Vallonen

Jag är väldigt förtjust i samlingslokaler. Nästan på ett sånt där fånigt barnsligt vis.Jag gillar både den inredningsstil som är, som minner från ofta 50-60-tal. Men också känslan av att här har det skrattats och dansats. Spelats och setts på teater. Här har människor mötts, blivit kära, och osams.

Nötningarna på golv och räcken är tecken på livlig aktivitet och stort nyttjande. Även om nyttjandet idag av dessa lokaler går både upp och ner, så var det en gång som man ansåg att dessa lokaler verkligen behövdes – och samhället investerade stort i att de skulle komma till. Bygder gick ihop. Företagen satsade arbetakraft och pengar. Kommunen investerade.

I går fick jag, med hjälp av min partner i Överumsfrågor – Kinna på VFAB – möjligheten att besöka Vallonen och titta på lokalerna. Väl på plats mötte vi en annan engagerad Överumare som tog sig tid och visade oss runt. upp och ner för trapppor, In och bakom.

Lokalerna är fantastiska.

Även jag förstår att det kan vara svårt att fylla hela huset – men de olika delarna är trevliga och ingen sal känns så där ruskigt stor. danssalen rymmer många – men blir ändå inte ödslig. Är man lite färre så kan man fika i cafeet – och spana ut över sjön och badplatsen. Och teatersalongen, med orkesterdike, loger och fina draperier. Ett sånt ställe.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: