Årsmöte med utsikt och insikt i Lofta

I förra veckan hade jag äran att få besöka ”Lofta Framtids” årsmöte. Mötet inleddes med ett besök i kyrktornet. Självklart är utsikten från kommunens största bygdekyrka enorm. Runt kyrkan finns flera jordbruksfastigheter, rikligt med åkermark, ordentliga skogar och stora hus. Ett av de vackrare är utan tvekan den gamla folkskolan, där vi idag hittar Lofta Cafe. Ägarparet – Frank och Cecile – driver Lofta café nu för femte sommaren, och de är båda engagerade i föreningen. 

Lofta Framtid är en nybildad förening, och de försöker hitta formerna för sin verksamhet. Vad ska vi göra _ hur ska vi jobba – hur får vi fler engagerade? När man resonerade över aktuella frågor för bygden så kom bredbandet upp, samt den lekplats som finns i Björnsholm, samt kommunikationerna till Gamleby och Västervik.

Då en del funderingar rörde lekplatsen i Björnsholm (som tidigare tillhört den nu avslocknande intresseföreningen) så funderade man på att lägga nästa föreningsmöte på lekplatsen, och kombinera den med korvgrillning och kanske lite upp-piffningsarbete. Utifrån de funderingar som kom upp på årsmötet så berättade jag lite om mitt jobb som landsbygdsutvecklare, och om vad kommunen gör, och vad som händer runt om i kommunen och landet.

Som alltid är det himla roligt att få besöka föreningsmöten och lyssna på vilka frågor som är aktuella just nu. Och då det kombineras med ett besök i ett kyrktorn (eller någon annan spännande plats)  så är det ingen tvekan om att jag har ett toppenjobb!

Läs mer om föreningen på deras hemsida. och på deras facebooksida.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: