Härligt fibermöte i Skaftekulla

En av de bästa sakerna med att arbeta som landsbygdsutvecklare är att man då får träffa personer som är engagerade i sin bygd och som vill vara med att utveckla sitt samhälle.

I tisdags fick jag möjligheten att besöka Skaftekulla, där Björn Gunnarsson och Michael Andersson ordnat med informationsträff om fiberutbyggnad. Inbjudna var byarna Skaftekulla, Älmarsrum och Hult. Bra var  att de stora markägarna var med på mötet  och intresserade att det blir av. Det är en viktig faktor för att får till smarta ledningsdragningar framöver.

”Hur går vi till väga – och vad är nyttan med detta?” var frågan som Björn bett mig reda lite i. Efter att ägnat en del tid åt det, och svarat på flertalet bra och lagom kritiska frågor, (Gruppen efterfrågade mer stöd från kommunen. ”Är det verkligen rimligt att vi ska göra allt det här själva?”) så ägnade jag även en stund till att visa resultatet från våra mobiltäckningsundersökningar. Våra mätningar visar att  det bästa nätet i Skaftekulla är Tre. Självklart har även de svackor, men de är betydligt färre än hos Telia och Tele2. Mycket tyder på att resultatet blir det samma över större delen av kommunen.

Mötet avrundades med att det bildades en arbetsgrupp på fyra personer som ska titta vidare på frågan och samla in intresseanmälan från de runt 50 fastighetsägarna. Flera på mötet uttryckte hur viktigt det är med en stabilare uppkoppling, inte endast för att tillfredsställa barn och besökare, utan främst för att kunna bedriva sina företag i bygden.

Att det finns gott om barn i bygden var tydligt. Det här inte till vanligheten att jag blir överröstad av barnskratt när jag pratar, men det om något är tecken på en levande och attraktiv landsbygd, så det tar jag gärna vilken dag som helst.

Tack Björn och alla andra i Skaftekulla med omnejd för att jag fick träffa er. Förhoppningsvis kommer vi ses fler gånger innan ni sätter skopan i backen.  

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: