I år levererar vi mer blommor till bygderna!

Inte tänker vi på sommarblommor i december? Men om vi är kommun, och ska köpa in blommor till väldigt många, och väldigt stora krukor, så måste vi göra det. bild

Inför förra sommaren uppmärksammades jag på en gammal rutin inom kommunen. Några bygder hade av tradition rätt att hämta blommor från kommunens lager för att plantera ut i krukor egna krukor som smyckar bygderna. Men, då vi blivit mer nogsamma med pengarna, och bättre på att beställa just rätt antal pelargoner, astrar och petunior så behövde så fanns det förra året inga ”över”. Som oftast är det först när saker inte fungerar som man får höra talas om dem…

Jag lyckades dock hålla tanken om blommorna i huvudet under hösten. Så när det var dags att beställa sommarblommor så bestämde jag och stadsarkitekten (som är blomsteransvarig) att vi beställer blommor till flera av våra orter. Där vi inte har personal som kan sköta om dem, så erbjuder vi dessa blommor till ”bygden”, att hämta i staden och sköta så länge de lever.

I år beställde vi till Ukna, Edsbruk, Loftahammar, Odensvi, Blackstad, Totebo, Blankaholm, Gunnebo och Västrum. De flesta bygderna har redan varit och hämtat sina petunior, verberor och tagetes, och troligtvis kommer de blomma fint över hela kommunen inom kort.

Purple_PetuniaVi funderar just nu på om det är så här vi ska göra framöver – eller om det bättre kan lösas på annat sätt. Oavsett så känns det skönt att vi börjar få lite ordning på sakerna, och att det blommar på många platser i kommunen denna sommar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: