Kom och snacka skärgårdsplanering med mig!

Document-page-001Under nästan två år har vi, tillsammans med Norrköpings kommun, Söderköpings kommun, Valdemarsviks kommun och Region Östergötland arbetat med att ta fram ett gemensamt planeringsdokument för vårt sammanhängande skärgårdsområde. Uppdraget kom ifrån de skärgårdsintresserade som träffades på Skärgårdstinget på Lysingsbadet i april 2013. De hade, enkelt sagt, tröttnat på de regionala och lokala skillnaderna i vårt gemensamma område, och tyckte att förutsättningar, visioner och planer såg olika ut på olika sidor av läns- och kommungränser.

Samtidigt så är det ingen som kan se dessa gränser som spelar så stor roll. Det finns ingen linje i vattnet norr om Stora Askö förutom när vi ser på kartan.

omslag till dokumentet

Under ett antal möten har planerare, kartgenier, statestiknördar och samhällsplanerare från de deltagande kommunerna träffats och diskuterat. ”Hur ser det ut idag” – ”Vad är viktigast att vi arbetar med framöver”

Det hela har samlats i ett finfint dokument. Och nu inbjuder härmed vi alla intresserade i skärgårdsområdet att lämna synpunkter på framtaget förslag till ”Gemensamt utvecklingsprogram för kust och skärgård i Östergötland och Småland 2030”.

Syftet med programmet är att ge en samlad bild av områdets förutsättningar och framtida utmaningar. Med detta som grund ska vi planera och genomföra insatser i vårt gemensamma område.

För att ni ska få möjlighet att höra lite mer om detta, snacka med andra och lämna synpunkter så arrangerar vi två möten. Ett lite norr ut, ett lite söder ut. Ett på fastland, ett på ö. Ett på dagen, ett på kvällen.

Välkommen!

Hasselö Missionshus – tisdag, 18/8 kl 10:00
Händelöp Bygården – måndag, 24/8 kl 18:00

———————–

Fram till den 15 september kan synpunkter lämnas på programmet. Därefter kommer programmet behandlas i deltagande kommuner och region för att slutligen antas i respektive fullmäktige under hösten 2015/våren 2016.

Synpunkter lämnas senast 15 september till: region@regionostergotland.se eller Region Östergötland, 581 91 Linköping. Ange diarienummer Dnr TSN 2015-188.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: