Promenad i bruksorten mellan två sjöar – Ankarsrum

Bruksorten mellan två sjöar. Samhället med kommunens vackraste park. Ankarsrum. I går var det dags för vår femte förbättringspromenad. Ankarsrum stod på tur, och jag och fyra glada kollegor snörde på oss skorna och körde till kommunens tredje största ort. 

Redan femton minuter innan mötet så började folk strömma till, och när klockan slog sex, så var vi strax över 60 personer. I nivå med den första promenaden i Överum. På plats var även två hundar och två lokaltidningar, båda redo att nosa upp något intressant. (Hundarna var dock, med under hela promenaden).

IMG_1189Vi hade valt att dela upp promenaden i två delar. Den ena gruppen gick mot centrum, kyrka, Konsum, Granvägen, Tjädervägen, Bruksliden och skolan. Den andra gruppen gick genom bruksparken, vidare genom Abesinien, mot badplatsen och längst kungsvägen tillbaka.

Jag gick den turen som passerade kyrkan och Konsum. Som alltid under dessa promenader så lärde jag mig massor. Hur folk går, var man kör fort, vad som saknas (papperskorgar och hundlatriner), vad man uppskattar (kyrkan, parken, naturen, sjöarna) och vad man upplever som farligt (cykelvägar som tar slut rakt i en gata, skymda korsningar och höga hastigheter) och vad man önskar sig (ett tydligare centrum. Kanske en plantering och några sittbänkar).

Nu, efter promenaden så håller jag och mina kollegor på att sammanställa allt vi hörde och såg, och få till en komplett lista. Utifrån den ska vi jobba vidare. Vissa saker kan vi göra direkt. Andra saker kan vi göra längre fram.

Så fort listan är klar så kommer vi lägga upp den på kommunens hemsida och sedan ses vi för uppföljningsmötet den 19/10, kl 18:00 i folkets hus. Då ska vi gemensamt bestämma vad av allt det som kom fram som vi ska prioritera.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: