Blankaholm bjöd på vackra grönområden och stort hjärta.

I tisdags kväll var det dags för årets andra promenad. Från kommunen så var det jag, planarkitekt-Daniel och samhällsbyggnadschef-Bruno som snört på oss skorna och var redo med anteckningsblock och stora öron.

Vi möttes av runt 20 personer, och tre hundar, som gick med oss genom samhället. Snabbt blir det tydligt att Blankaholm är ett lövträdsparadis. Det finns gott om magnifika och enorma lövträd i samhället, och många av trädgårdarna är perfekt skötta. Tyvärr finns det asfalt som behöver lagas och ett och annat snår som behöver röjas.

Här, som på många andra ställen så finns även exempel på privata buskar och häckar som sträcker sig långt över de rekommenderade 80 cm. Jo, det är faktiskt så, att om man bor vid en korsning så gäller det att hålla koll på sin växtlighet. Läs riktlinjerna här.

Promenaden var (som alltid) både trevlig och givande, och nu håller jag och kollegorna för fullt på att fundera vad som ska hända framöver.

En av de tydligaste sakerna som vi fick med oss vad det enorma ideella engagemang som finns på orten. Här klipps det gräs ideellt, både framför husen och den fina fotbollsplanen. De röjer promenadstigar, sätter ut parkbänkar, vattnar blommor, jobbar i affären (som är en ekonomisk förening), de ser till att det är rent och snyggt och bryr sig om sitt samhälle. I Blankaholm finns ett tydligt ”Vi”. Och det är med stor respekt som jag möter det engagemang som finns på orten.

 

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: