Välkommen på Landsbygsdag i Odensvi 7 november

inbjudan_2015-page-001

För fjärde gången inbjuder Västerviks kommun och Västerviks Landsbygdsråd till en halvdag av information, inspiration och erfarenhetsutbyte.

Denna gång ses vi i Odensvi den 7 november mellan klockan 9 och 13. Dagen inleds med fika och avslutas med lunch. Där emellan får vi höra om Odensvi, Landsbygdsprogram och finansiering. Dan Nilsson, fullmäktiges ordförande är på plats för att prata landsbygdsprogram, och Tjustbygdens sparbank kommer berätta om sin och sparbanksstiftelsens verksamhet.

Självklart är hela dagen kostnadsfri.

Anmälan görs här nedan i formuläret.

inbjudan_2015-page-002

Program

09:00 Mingelfika

09:30 InledningLandsbygdsrådet hälsar välkomen

Välkommen till Odensvi Här finns butik med catering, vandrarhem, camping, samlingslokaler full med aktiviteter och ett nyhetsbrev som berättar om allt i bygden. Och, socknen som var först ut med bredband i kommunen har fler planer på lut. De berättar hur de organiserar sig och hur de får saker att hända.

Kommunens LandsbygdsprogramHur ska vår kommun arbeta med landsbygdsfrågorna? Förslag till program kommer presenteras av kommunfullmäktiges ordförande, Dan Nilsson, och vi kommer sedan att diskutera innehållet.

Hur hittar vi pengar till vår ide? Ibland stupar goda idéer på att det inte finns pengar att genomföra det. Så behöver det inte alltid vara. Vad länsstyrelsen och leader stötta? Vad ger kommunen pengar till? Hur samlar vi pengar lokalt? Några olika vägar till pengar för lokal utveckling presenteras.

Tjustbygdens sparbank – Vår lokala sparbank är har stöttat många projekt och idéer i kommunen. De berättar hur de prioriterar och vilka verksamheter som de vill och kan stötta.

Kort från kommunen – Landsbygdsutvecklaren informerar.

13:00 Lunch – och sedan hemresa.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: