Hjälp oss skapa bästa naturhamnarna!

Tjust skärgård är fantastisk. Och om man någon gång får möjligheten att ta en tur ut bland öarna märker man snabbt att man inte är ensam. I många vikar ligger det stora och små botar, och på klipporna sitter både västervikare och långväga besökare och njuter av solen, miljön och det glittrande vattnet.

Men, med sig ut i naturen har dessa besökare ofta saker som förvandlas till skräp. Även om vi hoppas att de flesta tar med sig sitt skräp tillbaka till fastlandet, så har vi förståelse för att de som stannar ute i flera dagar vill kunna bli av med soporna på plats.

Och även om man kan ta med sig soporna hem, så går det inte alltid att styra behovet att gå på toaletten. Behöver man, så behöver man. Och det är varken roligt med bajs eller dasspapper i naturen.

Idag finns det soptunnor och dass på flera ställen i vår skärgård. de som ligger i naturreservat bekostas av länsstyrelsen, och de övriga är kommunens.

I september så genomfördes en inventering av de allmänna dassen och soptunnorna i skärgården. Resultatet är varierande. Vissa är superfina. Anda riktigt trista. Några verkar inte användas alls. Andra är populära.

Inför nästa säsong så hoppas vi kunna fixa till några av dessa platser. Vi ser även ett behov av att göra lite extra på några platser med fasta bergsöglor och informationsskyltar.

För att veta vilka platser som är de bästa, viktigaste och mest lämpliga (och kanske sålla bort de mindre använda) så behöver vi er hjälp. Vi har skickat ut brev till några föreningar (båtklubbar och skärgårdsföreningar) samt några lokalkändisar och bett om hjälp.

Vill du hjälpa till? Skriv ut kartorna nedan och pricka ut dina bästa platser och skicka in till:

Västerviks kommun
Att: Lotti Jilsmo
593 80 Västervik

norra

mellersta

södra

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: