Storsjö IF är årets samhällsutvecklare!

 

Så fick vi då en första vinnare!

I december blev Västerviks kommun ”Årets landsbygdskommun” något som gjorde oss mycket glada. För att sprida glädje vidare (och alltid minnas utmärkelsen) så instiftade vi ett eget pris – det till årets ideella samhällsutvecklare i kommunen.

I veckan utsåg kommunstyrelsen en vinnare – och valet landade på fantastiska Storsjö IF!

Storsjö IFs största framgångar är kanske inte de idrottsliga. Men de har alltid varit en drivande och sammanhållande kraft i vår nordvästliga socken. storsjo_if_edsbruk__vastervik_smaland

Medan fler och fler föreningar minskar sina åtaganden, så har Storsjö IF gått åt motsatt håll. När skolan i Ukna lades ner bestämde sig föreningen för att ta över halva skolan – den del som innehåller gymnastiksal och matsal. Föreningen gjorde detta delvis för att säkra upp en samlingslokal i bygden. Detta blev ännu mer aktuellt då kyrkan i samma veva meddelat att de planerade att sälja sitt församlingshem.

(Föreningen vill köpa gympasal, VT) 

I och med köpet så tog föreningen på sig ett stort åtagande som fastighetsägare. Men man skapade samtidigt möjligheten för en ny verksamhet i bygden – och det var nog många som blev överraskade när nyheten kom att det skulle öppnas restaurang i Ukna.

(Hon öppnar restaurang i Ukna)

Föreningen, med Thomas Pettersson i spetsen, har idag aktiviteter både för stora och små, man har tagit på sig skötsel av gemensamma ytor och håller i motionslopp, barndisco och annat skoj på bygden.

Sammanfattningsvis: Storsjö IF är en förening som mötte motgång med styrka och är idag i högsta grad med och skapar glädje och aktivitet i vår kommun. Tack vare föreningar med den här typen av engagemang och ansvarskänsla skapas förutsättningar för utveckling i hela vår kommun. Vi är många som är tacksamma för det arbete som de enskilda individerna i föreningen lägger ner.

Stort grattis till alla i och kring föreningen!

(Stipendiet på 10 000kr kommer att delas ut på nationaldagen i Stadsparken, Västervik)

_MG_7388.JPG

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: