Promenad i en riktig pärla – vackra Edsbruk

Jag vet att jag inte är ensam att dra efter andan när jag passerar Edsbruk. Ett tag hade jag och sambon som vana att ta vägen genom Uknadalen på resor till Linköping. Omvägen är lätt att motivera. Det är nämligen helt förkrossande vackert. 

Men förbättringspromenaderna går ju inte enbart ut på att titta på vad som är vackert. Syftet är att göra saker bättre (som namnet antyder) och då måste vi titta på, och prata om det som inte fungerar.

Promenaden startade vid badplatsen (som hålls i ett fantastiskt fint skick tack vara intresseföreningen) gick först öster ut och svängde sedan av in på ställverksvägen. Vi gick upp längst villavägen där det låg fullt av välskötta trädgårdar. Vi passerade lekplats, bruksgård och gick via malmbacken innan vi svängde och gick längst Uknavägen tillbaka till badplatsen. Den promenadsugna skaran bestod av runt 25 personer (och fem hundar) och vi avhandlade skymd sikt, skogsvård, tomter, lekplats och hastighet på Uknavägen.

En fråga som lyftes av flera var en egen gång och cykelväg till Helgenäs. Idag måste man gå på samma vägbana som bilarna och det finns inte mycket utrymme kvar när trafik ska mötas.

I bildspelet nedan så kan du se lite av det som sades.

 

Detta bildspel kräver JavaScript.

 

Ett stort tack till alla ni som var med och gick. Vi från kommunen åkte hem mycket klokare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: