Småregnigt men glatt i Totebo

Det var ett glatt gäng totebobor som vågade sig ut trotts att regnet hängde i luften. En var på väg till innebandyträning med ”tanterna” i hallen, och några andra passade på att rasta hunden. Flera hade agerade ”ombud” och hade innan samlat in synpunkter från vänner och grannar. Utmärkta förutsättningar för promenad.

Snabbt stod det klart att Totebo IF gör ett hästjobb på orten. De klipper gräs, plogar snö, sätter upp julgran och självklart – ordnar med meningsfull lärlingsutbildning för bygdens unga. Vilka hjältar!

Vandringen startade långsamt – vi stannade länge vid lekpark och vid butiken. Här vistas mycket människor, och många barn. Gräsytan känns tråkig. Går det att bygga en pergola? någonstans att sitta? Och granen (den jättestora granen)- ”ge oss en slinga så sätter vi upp den” sa företrädaren för Totebo IF. Jag tittade på honom. är han allvarlig – granen är ju gigantisk. ”Vi löser det, bara vi får ljusslingan”. Vilket gäng!

Vi gick upp förbi hallen och skolan. Här är det mörkt och ”vi vill röja i skogen så vi kan åka pulka igen.” Som alltid pratade vi om sly på kommunens mark och hastigheten på bilarna som kör genom samhället. Breda raka vägar och barn som springer rakt över. ”Här måste något göras innan något händer.”

Aningen småfrusna kom vi tillbaka till centrum och butiken. Gruppen skingrades och vi stuvade in oss i bilen och åkte ”hem”. Bilden vi fick med oss var att Totebo är ett fint och välskött samhälle med stort hjärta och eget engagemang. En utmärkt grogrund att bygga vidare på. Men vi måste göra något åt centrum och parken. Vad? det får vi komma på tillsammans med de som vet bäst – Toteboborna!

Detta bildspel kräver JavaScript.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: