Landsbygget 2022 – en bomässa utanför staden

I går åkte hela min avdelning till Linköping på Bomässa. En dag full av smarta hus, moderna trafiklösningar och framtidstänk när det gäller byggande.  Jag valde att stanna på kontoret. Inte i någon form av protest till urbant stadsbygge, utan för att jag dagarna innan varit på landsbygdskonferens och kände att lite jobb på kontoret inte är helt fel.

”Varför är det inga bomässor på landsbygden?”

Frågan från ekonom-Mattias satte hjärnan i spinn. Ja, varför görs inte det?

Bostadsbristen är nästan landsomfattande. För våra mindre orter så handlar det inte om att bygga på höjden. Vi har ytan. Istället måste vi hitta bostäder som passar olika tider i livet och dit man kan flytta när man inte orkar klara av trappor och snöskottning. Vi behöver även få till moderna hus. Att bo i designade, smarta och hållbara hus ska vara möjligt även på landet.

Bomässorna fokuserar ofta på förtätning. men deras exempel på sexvåningsbostadsrätter är inte tillämpbara i Hjorted. Eller Gunnebo. Men även här behöver vi tänka nytt.

Det behövs en bomässa för landsbygderna. Men då det kostar flertalet miljoner så kommer här budgetvarianten. Inspirationsfilmen för bomässan som skulle kunna bli verklighet. Eller som i alla fall borde.

Landsbygget 2022. En bomässa i landsbygderna.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: