Västervik

Västerviks kommun är känd för den gamla hamnstaden Västervik och Tjust skärgård med nästan 5 000 öar, ett vackert, kuperat, omväxlande och sjörikt inland. Om du väljer att bosätta dig i Västerviks kommun kan du få hjälp med ett bra boende i en miljö med vacker natur, ren och frisk luft. Du kan också få nära till arbete, service och fritid samt tillgång till en väl utbyggd samhällsservice. Du kommer med andra ord till en kommun som har förutsättningar att göra det lätt för dig att trivas och må bra.

Västerviks kommun ligger i norra Kalmar län i nordostligaste hörnet av Småland och består bland annat av tätorterna Västervik, Gamleby, Ankarsrum, Överum, Gunnebo och Loftahammar. Här finns även Ukna, Edsbruk, Lofta, Dalhem, Odensvi, Blackstad, Hallingeberg, Almvik, Verkebäck, Västrum, Gladhammar, Hjorted, Totebo, Getterum och Blankaholm.

I kommunen – som till ytan är södra Sveriges största – bor ungefär 36.000 invånare, varav drygt 21.000 i centralorten, 3000 i Gamleby, 1300 i Ankarsrum och 1300 i Överum. Övriga bor i de mindre tätorterna eller på landsbygden.

De största arbetsgivarna i kommunen är bland andra Ankarsrum Industries AB, Gunnebo AB, Överums Bruk, Elfa Sweden AB, SlipNaxos AB, Landstinget i Kalmar län, Skatteverket, kriminalvården och Västerviks kommun.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: